В Одесі у Військовій академії створено сучасну лабораторію з приготування їжі

У Військовій академії (м. Одеса) на базі нещодавно створеної сучасної лабораторії з приготування їжі розпочались практичні заняття з курсантами, які навчаються за спеціалізацією продовольче забезпечення військових частин на факультеті підготовки спеціалістів матеріально-технічного забезпечення.

Як розповів начальник академії генерал-майор Олег Гуляк, необхідність у створенні та обладнанні такої лабораторії виникла у зв’язку з масовим переходом військ на нову систему харчування за каталогом продуктів.

Упродовж року за підтримки Тилу Збройних СилУкраїни та Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України в навчальному закладі була проведена відповідна робота з підготовки приміщень, установки сучасного технологічного обладнання, яке тільки починають використовувати у військових частинах, а також комплектації необхідним кухонним посудом та інвентарем.

В лабораторії приготування їжі обладнано 10 індивідуальних робочих місць, встановлено електричні плити, жарильні шафи, універсальну кухонну машину, котлетний автомат, фритюрницю та інше кухонні прилади.

Поряд з кухонним приміщенням обладнано зал для прийому їжі, де приготовлені страви будуть дегустувати викладачі та курсанти інших спеціалізацій.

Практичні заняття у новоствореній лабораторії дозволять курсантам в майбутньому, уже на посадах начальників продовольчих служб, якісно планувати та організовувати приготування різноманітних страв для харчування особового складу за каталогом продуктів, ефективно проводити заняття з кухарями і контролювати дотримання ними рецептури та технології приготування їжі.

www.mil.gov.ua

Поделиться в социальных сетях: